Over ons

Over de Alliantie van Evenementenbouwers

De Alliantie van Evenementenbouwers van Nederland is een brede vertegenwoordiging van de totale sector van sport, cultuur en entertainment: van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden.

Met deze samenwerking willen we de maatschappelijke waarde van publieksevenementen ook in deze zware tijd behouden voor Nederland. We willen de samenleving weer sport, cultuur en entertainment bieden. Om zo plezier, ontspanning en inspiratie te brengen. De alliantie wil ervoor zorgen dat evenementen op een voor het publiek verantwoorde en veilige wijze worden georganiseerd. In overleg met de lokale en nationale overheden willen wij laten zien wat er wél kan. Gezondheid staat voorop. Maar geluk ervaren is ook essentieel voor een mens. En precies dat is wat evenementen doen. Ze zorgen voor saamhorigheid, verbinding, ontspanning, het delen van ervaringen met dierbaren.

Door de handen ineen te slaan als branches en samen één stem te hebben, gaan we onderzoeken wat er weer kan, weer mag, weer veilig is. Wij gaan onze expertise en praktijkervaringen delen met elkaar en creatieve innovatieve oplossingen zoeken. De alliantie van Evenementenbouwers wordt het aanspreekpunt voor deze culturele en sport branche.

Allereerst ontwikkelen wij een landelijk evenementenprotocol voor COVID 19. Op basis van uniforme bouwstenen, kan dit op maat worden uitgewerkt voor ieder type evenement. Zodat we rustig en verantwoord, stapje voor stapje weer kunnen opstarten in verschillende fases. Maar wel met als duidelijk einddoel om weer naar 100% terug te gaan.